Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να κλείσουμε στο χέρι μικροκατασκευές κ όχι μόνο, με αόρατο γαζί. Εξυπηρετεί πολύ σε όλες εσάς που καταπιάνεστε με κούκλες tilda κ παρόμοιες κατασκευές ♥
Στις οδηγίες  που βρήκα η εν λόγω βοηθός αρχαρίων είναι αριστερόχειρας οπότε μην μπερδευτείτε 😉 
Πάμε λοιπόν να δούμε 
Επιλέγουμε αρχικά ίδιο χρώμα κλωστής ώστε να είναι αόρατο. Αφού ασφαλίσουμε με διπλό γαζί στη μηχανή τα τελειώματα, κάνουμε τον κόμπο μας στην κλωστή             (προσωπικά χρησιμοποιώ διπλή την κλωστή κ αντί για κόμπο κάνω θηλειά) κ ξεκινάμε εσωτερικά ασφαλίζοντας την αρχή.

Στη συνέχεια ξεκινάμε να ράβουμε κάνοντας τις βελονιές στην τσάκιση του υφάσματος, προσέχοντας πολύ ώστε να μην πιάσουμε δύο στρώσεις του υφάσματος, με απόσταση 3-5 χιλιοστών ή αν μπορείτε περίπου στο ίδιο μήκος του γαζιού της μηχανής.

Επαναλαμβάνουμε το προηγούμενο βήμα κάνοντας βελονιά κ στην απέναντι πλευρά, προσέχοντας οι βελονιές να είναι κάθετες στις πλευρές που ενώνουμε.

Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να κλείσουμε όλο το άνοιγμα, είτε τραβώντας την κλωστή με κάθε πέρασμα είτε με παραπάνω βελονιές. Στη φωτογραφία βλέπουμε πως σχηματίζεται το αόρατο γαζί ή αλλιώς γαζί-σκάλα (αν προσέξετε μοιάζει με σκάλα 😉 ).

Αυτήν την κίνηση ακολουθείτε όντας αριστερόχειρας

Και αυτήν όντας δεξιόχειρας

Αφού τελειώσαμε με το κλείσιμο ασφαλίζουμε την ραφή με τον τρόπο που μας βολεύει αρκεί να μην φαίνεται.

Σε αυτό το σημείο ΔΕΝ κόβουμε την κλωστή αλλά την περνάμε μέσα από την ραφή ώστε να βγει η βελόνα σε άλλο σημείο όπως στη φωτογραφία παρακάτω.
Προσπαθούμε να κρύψουμε ότι τυχόν κλωστές μπορεί να είναι ορατές και τραβάμε λίγο παραπάνω την κλωστή μας ώστε κόβοντας το κομμάτι που μένει να «μπει» μέσα κ να μην φαίνεται.
Εδώ πλέον έχουμε τελειώσει την δουλειά μας, παίρνουμε το ψαλιδάκι κ «κλατσ» κόβουμε!
Και κάπως έτσι έχουμε ένα καθαρό και επαγγελματικό τελείωμα στα έργα μας ♥♥♥